Egeskovhus

Egeskovhus

Målgruppe: Børn og unge med betydelig og varigt nedsat funktionsevne i alderen 0 – 18 år.


Afdelingen er indrettet til kørestolsbrugere.


Der er gode udenoms arealer bl.a. med sansehave og legeplads.

 

Til fælles ophold og hygge er der:

  • Stue indrettet med lege-ø og TV-video, stereoanlæg, legetøj og forskellige puder.
  • Sanserum indrettet med sanselegetøj til sansestimulation, kuglekasse, samt et spa-rum
  • Køkken i forbindelse med opholdsstue, hvor børnene har mulighed for at opleve miljøet og duften af madlavning.
  • To store badeværelser indrettet med de nødvendige hjælpemidler. samt et lille badeværelse til mobile børn.

Hvordan bor vi: Børnene har alle deres eget værelse. Værelserne er indrettet, i samarbejde med forældrene, således at det tilgodeser børnenes behov.


Dagligdagen for vores fastboende børn: Det er vigtigt for os at skabe en tryg og udfordrende hverdag i hjemlige rammer, ud fra det enkelte barns muligheder og interesser. Vi har en ergoterapeut ansat i huset i forhold til at få planlagt aktiviteter, der tilgodeser udviklingen af sanserne og motorikken. Skolebørnene benytter lokalområdets specialskoler, og for førskolebørnene tilrettelægges der i formiddagstimerne aktiviteter, med udgangspunkt i det enkelte barns ressourcer.


Vi gør dagligt brug af institutionens fælles arealer som legeplads, spabadet, sanserummet, ligesom vi søger at give gode fælles oplevelser udenfor Egeskovhus i form af udflugter, byture, oplevelser i naturen. Nogle børn deltager i fritidsaktivitet udenfor institutionen, som f.eks. svømning eller ridning.


Pædagogisk indsats: På Egeskovhus er det vores mål at udvikle et fleksibelt og helhedsorienteret tilbud, der giver mulighed for, at den enkelte families behov tilgodeses optimalt. Vi bestræber os på at skabe kontinuitet og tryghed for børnene og familien.


Vi forsøger at give børnene mulighed for at etablere venskaber og netværk og at gøre Egeskovhus til en del af dette netværk – børnenes liv. Vort afsæt er KRAP pædagogikken. Det vil sige forståelsen for at alle mennesker rummer nogle ressourcer og vil blive mødt med den anerkendende tilgang, både daglig og i planlægning af aktiviteter.

  

Sidst opdateret: 21.11.2019